Raske admiral Pitka luurevõistluse on katkestanud kaheksa võistkonda

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga Naiskodukaitse Pitka luurevõistlusel.
Valga Naiskodukaitse Pitka luurevõistlusel. Foto: Karri Kaas/Kaitseliit

Rahvusvahelist admiral Pitka luurevõistlust juhib peale kolmandat päeva Kaitseliidu Pärnumaa maleva teine võistkond Pärnumaa maleva esimese võistkonna ja Tallinna maleva Kalevi malevkonna võistkonna ees.

Tänase päeva, 7. augusti hommikuks on läbitud kaheksa kontrollpunkti, ent mitteametlikus edetabelis ei  kajastu veel läbitud luureülesande punktid, mis võivad anda kaaluka osa võistluse punktiarvestuses.
 
Kaitseliidu avalike suhete osakonna teatel on parim välisvõistkond hetkel USA Marylandi Rahvuskaardi meeskond, kes  asub 12. kohal. Naiskodukaitse naiskond, keda esindavad Valga naiskodukaitsjad, on 18. kohal. Peamiselt Võrumaa raske maastiku ja eile üle kolmekümnekraadise kuumuse tõttu on võistluse katkestanud kaheksa võistkonda: Vanglateenistuse II, Läti, Norra, Harju, Põlva ja Pärnumaa maleva III ning Soome II ja Kõrgema Sõjakooli  võistkonnad.
 
Võistlusele startis 24 võistkonda, kellest kaheksa on pärit raja tagant.  Väliskülalistest võtab patrullretkest osa kaks Ameerika, kaks Soome, üks  Taani, üks Rootsi, üks Norra ja üks Läti võistkond. Samuti on võistlusel oma naiskonnaga esindatud ka Naiskodukaitse.
 
Pealtvaatajad saavad võistlejaid tegutsemas näha reedel, 7. augustil  avatud kontrollpunktis Rõuge Ööbikorus, kus on üles seatud takistusrada,  ja laupäeval, 8. augusti hommikul Tamula järve ääres lõppeval võistluse  lõpujooksul.
 
Admiral Pitka luurevõistlus on rahvusvaheline sõjalis-sportlik üritus, mis toimub igal aastal erinevas Eesti piirkonnas, et vähendada Eesti võistkondade koduväljaku eelist. Võistluse eesmärk on mõõta reaalsusele võimalikult lähedastes oludes osalejate väljaõppetaset,
relvastust/varustust ning kindlasti ka moraali.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles