Varisemisohtlik kortermaja muutus ajalooks

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lammutatud hoone Pühajärve külas
Lammutatud hoone Pühajärve külas Foto: Monika Otrokova

Juba aastaid varisemisohtlikus sesiukorras olnud maja Otepää vallas Pühajärve külas on lammutatud, andis teada Otepää vallavalitsuse kommunikatsioonijuht.

Pühajärve külas asuv Kannistiku 1 korterelamu oli ehitatud eelmise sajandi kuuekümnendatel aastatel. Aastaid tühjana seisnud kortermaja lagunes, muutus kasutuskõlbmatuks ja riivas silma. Kuna maja asus Otepää looduspargi piiranguvööndis, tuli lammutamiseks luba küsida ka keskkonnaametilt.

«Hoone lammutamine muudab maastiku ilusamaks ning edaspidi on krunti lihtsam hooldada,» sõnas Otepää vallavanem Kalev Laul. «Korrastatava kinnistu hoonestamise plaane vallal hetkel ei ole.»

Riigihanke tulemusena teostas lammutustööd Terasteenus OÜ. Lammutustööd läksid maksma 9000 eurot. Tööde rahastamiseks esitas Otepää vallavalitsus taotluse KredExile, kust saadi toetust 6300 eurot.

Lepingu järgi peab tööde teostaja tööd lõpetama hiljemalt selle aasta septembri lõpuks. Hetkel on lammutusplatsil veel ehitusjäätmed, mis lähiajal ära veetakse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles