Külapäev pakkus tarkust, tsirkust ja leiba

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tsirgumäe-Sooblase külapäeva avas MTÜ Parmu Ökoküla eestvõtja Kalev Raudsepa lapselaps Gunilla, kes sügisel alustab kooliteed. Koos vanaisaga demonstreerisid nad hobustel kõndi, traavi ja galoppi.
Tsirgumäe-Sooblase külapäeva avas MTÜ Parmu Ökoküla eestvõtja Kalev Raudsepa lapselaps Gunilla, kes sügisel alustab kooliteed. Koos vanaisaga demonstreerisid nad hobustel kõndi, traavi ja galoppi. Foto: Lea Radsin

Tsirgumäe-Sooblase külapäevast osavõtjad said toimetada õpitubades, katsuda jõudu parve vedamisel ja naelte löömisel ning õppida abistama vees hättasattunuid. Ei puudunud ka etendus ega külasupp.

Möödunud laupäeval kogunes Koiva jõe äärde Punda talu Alakonnu puhkeplatsile pea paarsada inimest, et koos maha pidada üheksas Tsirgumäe-Sooblase külapäev. Ka ilmataat oli külarahvaga mestis ning päikeseline ilm meelitas kohale hulga rahvast. Peetud said kõik kavandatud võistlused ja ettevõtmised.

Külaseltsingu eestvedamisel korraldatud päeva kuulutas avatuks sel sügisel esimesse klassi minev Gunilla, kes ratsutas oma hobusega peoplatsile koos vanaisaga – MTÜ Parmu Ökoküla eestvõtja Kalev Raudsepaga. «Vanaisa koos lapselapsega demonstreerisid oma hobustel kõndi, traavi ja galoppi. Tore oli neid vaadata ning Gunilla sai sooja aplausi osaliseks,» rääkis kohaliku külaseltsingu eestseisuse liige Lea Radsin.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles