Valga linnavalitsus soovib luua riigigümnaasiumi

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga linnavalitsuse koosseisus on 1. maist IT-arendusjuhi ametikoht.
Valga linnavalitsuse koosseisus on 1. maist IT-arendusjuhi ametikoht. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Et koostada Valga linna üldharidusvõrgu arengukava aastaiks 2011–2015, on linnavalitsus appi palganud konsultatsioonifirma Advisio.

Praegu on töö ettevalmistavas järgus – veebikeskkonnas (www.eformular.com/siim.randoja/valgaee.html) ja paberkandjal kogutakse elanikkonna arvamusi selle kohta, kuidas suhtutakse võimalusse luua kõiki Valga gümnaasiumiõpilasi koondava eraldiseisva niinimetatud klassikalise gümnaasiumi loomisse.

Valga linnapea Ivar Unt ütles, et küsitlus on korraldatud erinevate seisukohtade teadasaamise eesmärgil. «Et edasi minna, peab diskussioon olema. Siiski usun, et klassikaline gümnaasium on Eesti Vabariigi tulevik,» ütles Unt.

Valga linnavalitsus on haaranud kinni ka ideest luua Valgas riigigümnaasium ja 26. oktoobril kell 16 allkirjastatakse Tartus ühiste kavatsuste leping haridus- ja teadusminister Tõnis Lukasega.

Valgamaalane tundis huvi, et kuidas siis nii – küsitlus alles käib, aga Valga linn allkirjastab juba linna haridusmaastikku ümberkorraldava otsuse. «Meie kompame riigi huve. Leping näitab ainult seda, et ministeerium pakub oma tuge, et meid aidata ja toetada. Otsuse teeb linnavolikogu,» ütles linnapea Ivar Unt.

Riigigümnaasium on kool, kus hakkavad õppima vaid gümnaasiumiklasside õpilased ja kooli rahastab kohaliku omavalitsuse asemel riik. Niisuguse gümnaasiumi vastu tunneb praegu huvi mitu Eesti omavalitsust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles