Odaviskesangarid astusid täna võistlustulle

Liisi Ploom
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tabel Laanmäe, Magnus Kirt ja Risto Mätas.
Tabel Laanmäe, Magnus Kirt ja Risto Mätas. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kergejõustiku MM-il Pekingis leidis täna aset meeste odaviske eelvõistlus, kus lisaks Risto Mätasele lõid kaasa ka Valga maakonna parimad odaviskesangarid Magnus Kirt ja Tanel Laanmäe.

Kell 14.00 algas meeste odaviske kvalifikatsiooni A-grupi voor, kus oda võttis kätte Tõrvast pärit Magnus Kirt. Alates kella 15.25 oli võimalik aga kaasa elada teisele Tõrva mehele Tanel Laanmäele ja Risto Mätasele. Lõppvõistluse norm oli 83 meetrit.

Esimeses grupis võistelnud Magnus Kirt kvalifikatsiooninormi 83 meetrit täis visata ei suutnud. Tema parimaks jäi teisel katsel visatud 78.84, mis andis mehele oma võistlusgrupis 9. koha. Enne teise grupi viskeid säilis mehel veel teoreetiline võimalus pääseda lõppvooru.

Teises grupis võistelnud Laanmäe ja Mätas ei suutnud kumbki saada esimesel kahel kahtsel väga kõrgeid odakaari. Laanmäe suutis end viimaseks katseks kokku võtta ja visata 80.65, olles vahetult peale viset veel lõppvõistlusele pääseja. Kuid võistluse käigus tõrjuti Laanmäe üldkokkuvõttes 13. kohale, olles esimene väljajääja.

Samas hoiab kolmapäeval odavõistluse lõppvoorus Eesti lippu kõrgel Risto Mätas, kes suutis viimases voorus visata 81.56.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles