Küla elab juba nädalaid tolmupilvedes

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uniküla elanik Silver Hurt kirjeldab värvikalt juba mitu nädalat kestnud tolmuterrorit. «Hingata on raske ja kurk oleks nagu haige.»
Uniküla elanik Silver Hurt kirjeldab värvikalt juba mitu nädalat kestnud tolmuterrorit. «Hingata on raske ja kurk oleks nagu haige.» Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Uniküla külakeskuse inimesed on nädalaid pidanud kannatama hingematvat tolmu, mis tõuseb külast läbi sõitvate kruusaveoautode rataste alt.

Eelmisel nädalal toimetusse helistades kurtis Uniküla elanik Silver Hurt, et auto möödumisel ei näe sõrmegi suhu pista. Mehe sõnul sõidavad autod tihedalt, mõnel juhul lausa 10minutise vahega, vahel kaks-kolm järjest. Päeva jooksul loendanud külaelanik lausa 50–60 veomasinat, kusjuures alustatakse juba varahommikul.

"Kõik kohad on tolmu täis, kurk kipitab, nagu oleks haige: hingata ei ole midagi. Kolm päeva tagasi helistasin teedevalitsusse: lubati kõik korda ajada, siiani ei ole midagi paranenud," pahandas Hurt eelmisel teisipäeval. "Võiks sõita mitte Unikülast läbi, vaid teistkaudu maanteele."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles