Ilutegijad pälvisid presidendi tunnustuse

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti kaunis kodu 2015 konkursil tunnustuse pälvinud Marge ja Rain Kimmeli eramu, Otepää vallas Kaurutootsi külas

Foto: Arvo Meeks/Valgamaalane
Eesti kaunis kodu 2015 konkursil tunnustuse pälvinud Marge ja Rain Kimmeli eramu, Otepää vallas Kaurutootsi külas Foto: Arvo Meeks/Valgamaalane Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

President Toomas Hendrik Ilves andis 23. augustil Narvas üle kodukaunistamise aastaauhinnad. Valgamaalt pälvisid konkursil «Kaunid Eesti kodud 2015» võidu Maire Sillaotsa kodu Tõrva linnas, perekond Kimmeli kodu Kaurutootsi külas Otepää vallas ja EELK Hargla koguduse kalmistu Taheva vallas.

Oma kodu eest hoolitsemisel ja selle kaunimaks muutmisel hoolitsevad inimesed samuti oma küla või linna, maakonna ning lõpuks kogu meie riigi paremaks saamise eest, ütles president Ilves, tänades kaunite kodude omanikke.

«Eesti koosneb kõigi meie panusest ning kui suhtume sellesse sama hoolsalt nagu teie, siis saabki meie riik olema parem ja kaunim,» tõdes riigipea. «Tänu teie eeskujule on mõnigi linnatänav, räämas park või laokil plats korda saanud.»

Ta tunnustas kodukaunistamise liikumist säästliku koduplaneerimise rõhutamise eest, mis tähendab energiasäästu ja targa haljastuse rõhutamist.

«Ilus kodu on targalt tehtud kodu. Teame kõik neid suuri eramuid, mis ka suure rahaga ehitati ja mida nüüd on kallis pidada. Sellisele pillamisele anti inimeste poolt täpne hinnang, nimetades neid piirkondi »lollidemaaks«. Teie aga saate õpetada teistelegi, kuidas kaunis ja kokkuhoidlik koos käivad,» sõnas president Ilves.

President pidas õigeks, et seekord antakse kaunite kodude auhinnad üle just Narvas, mis on viimaste aastatega muutunud üha ilusamaks Eesti linnaks, ning soovitas kaugema nurga inimestel kindlasti minna vaatama näiteks Narva uut promenaadi, Tartu Ülikooli kolledžihoonet ja muidugi linnust.

Lisaks 58 Eesti kauni kodu tiitlile anti koostöös Eesti Olümpiakomiteega parima tervisespordirajatise auhind Valgehobusemäe suusa- ja puhkekeskusele Albus. Kauneima kortermaja auhinna sai koostöös Eesti Korteriühistute Liiduga Pärnu korteriühistu Lillenurk. Muinsuskaitse ameti kaasabil valiti kaunimaks muinsuskaitseobjektiks perekond Mitti Suurupi alumise tuletorni kompleks.

Samuti andis president üle energiasäästliku kauni kodu auhinnad, millest ühe pälvis Valga aukodaniku Sirje Pässa juhitav korteriühistu Sepa 11 Valgas. Lisaks said selle auhinna Mäe talu Püha külas Saaremaal ja laste hoolekandeasutus Lootus Sillamäel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles