Hoopi pere rahakotile leevendab koolitoetus

Liisi Ploom
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõik omavalitsused ei toeta õpilasi ühtmoodi – on nii rahalisi kui ka muid toetusi. Kohalikke lapsi abistavad siiski kõik maakonna linnad ja vallad.
Kõik omavalitsused ei toeta õpilasi ühtmoodi – on nii rahalisi kui ka muid toetusi. Kohalikke lapsi abistavad siiski kõik maakonna linnad ja vallad. Foto: all-free-download.com / Marju Kuusk

Õppeaasta alguses toetavad linna- ja vallavalitsused peresid, et leevendada hoopi rahakotile, mis koolitarvete varumisel kiiresti kõhnuma kipub. Toetuste suurus Valgamaa eri paikades erineb suuresti.

«Taheva valla registrikandega ning valla koolis 1. klassi astuvatele õpilastele on ette nähtud toetus 100 eurot, mille annan üle 1. septembril kooliaasta avaaktusel,» sõnas vallavanem Monika Rogenbaum.

«Teiste õpilaste vanematele oleme üle kandnud koolitarvete ostuks mõeldud toetuse, mis 20 eurot õpilase kohta. Tingimus on sama: õpilasel valla registrikanne ja õppimine vallavalitsuse hallatavas koolis.» Vallavanem lisas, et sotsiaalnõunikul on õigus otsustada, kas toetus läheb vanemale kätte või ostetakse tema juhendamisel lapsele koolis vajalikku.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles