Pisikoolis saab aabitsa kolm last

Liisi Ploom
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õru lasteaias-algkooli varasem koolipere: varasemalt direktoriks olnud Tiina Aarna (vasakult), kooli kaks klassiõpetajat Daine Kiho ja Siiri Anier, kellest nüüd sai uus direktor, ning Aili Kolomainen.
Õru lasteaias-algkooli varasem koolipere: varasemalt direktoriks olnud Tiina Aarna (vasakult), kooli kaks klassiõpetajat Daine Kiho ja Siiri Anier, kellest nüüd sai uus direktor, ning Aili Kolomainen. Foto: Arvo Meeks

Valga maakonna südames asub väike Õru lasteaed-algkool, mille uksest astub täna sisse 15 õpilast, kellest kolm asub õppima esimeses klassis. Koolipere on väike, aga hakkamist täis.

Kuna õppureid vähe, on koolis moodustatud liitklassid. Kolmanda ja neljanda klassi klassijuhataja Daine Kiho sõnul on liitklassidel oma head ja vead. «Mulle endale liitklassis väga meeldib. Mõned asjad on aga nii, et õhkad: oleks ainult rohkem lapsi, teeks seda ja teist, kuid on selliseid tegevusi, mida nii vähese seltskonnaga teha ei saa,» kirjeldas Kiho väikest muret.

«Talvel, kui on puudujaid, võib juhtuda, et näiteks terve klassitäis puudub. Spordipäev on meil jälle nii, et lapsed võistlevadki iseendaga. Neile on teada eelmise aasta tulemused ja nad proovivad neid ületada. Neile pole tähtis, mitmenda koha nad klassis saavad,» on kooliskäijad tema sõnul oludega kohanenud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles