Tõuloomad vallutavad muuseumi

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Küüniniidu, talu tšintšilja noorperenaise Kerttu Trahviga.
Küüniniidu, talu tšintšilja noorperenaise Kerttu Trahviga. Foto: Margus Ansu

Laupäeval, 5. septembril leiab Eesti Põllumajandusmuuseumis aset «Tartu sügisnäitus. Tõuloom 2015», kus saab näha Eesti uhkemaid veiseid, hobuseid, lambaid ja teisi tõuloomi. Kohalviibijatel on võimalik tutvuda Eesti tõuaretuse paremikku kuuluvate loomadega.

«Tartu sügisnäitus toimub juba 21. korda ja kauneimaid tõuloomi tutvustatakse meie muuseumis 18. korda. Veised, hobused ja lambad on suve jooksul läbinud üleriigilised tõusisesed konkursid, kust parimad pääsevad Põllumajandusmuuseumi areenile,» ütles muuseumi direktor Merli Sild.

Näitusel osaleb ligi 80 looma ja lindu. Nende seast saavad pealtvaatajad valida näituse kauneima tõulooma. Kõige enam on näha veiseid: maakarja, eesti punase karja ja holsteini tõugu. Näha on ka põnevaid lambatõuge nagu dorset, norra valge ja suffolk. Hobusehuvilistel on võimalik tutvuda kolmel korral Eesti kauneimaks valitud araabia täisverelise hobuse Virginiaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles