Festivalil kohtub viie riigi teatrirahvas

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valka kultuurimaja
Valka kultuurimaja Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Nagu andis teada Põhja-Läti ajalehe Ziemeļlatvija ajakirjaniku Aldis-Māris Dubļāns, saab Valkast septembri lõpus taas tõeline teatrilinn. Nimelt leiab 23.–26. septembrini piirilinnas aset 11. rahvusvaheline teatrifestival «Tālvils».

Dubļānsi kinnitusel on tegu ühe väikelinna kultuurielu tähtsündmusega ja nii on festivalihõngu linnas aimata juba praegu. Rahvusvahelise nüüdiskunsti- ja kultuuribiennaali «Dzīve» («Elu») osana aset leidvale festivalile on tänavu oodata osalema viie riigi teatreid Lätist, Eestist, Leedust, Venemaalt ja Ukrainast kokku seitsme etendusega. Eestit esindavad ajakirjaniku sõnul Tallinnas asuva Vene teatri noored.

Festivali eripära ongi Dubļānsi väitel see, et osalevad nii-öelda sõltumatud ja projektiteatrid. Kokku on 1996. aastast peetaval festivalil seni üles astunud 21 riigi teatrid kokku 89 etendusega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles