Koolitarbeid ja riideabi sai hulk koolijütse

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heategevuskampaania  «Armastusega kooli» koostööpartner oli MTÜ Habitus, kelle eestvõttel augusti lõpul korraldatud perepäeval jagati abivajavatele peredele annetatud koolitarbeid, rõivaid ja jalatseid.
Heategevuskampaania «Armastusega kooli» koostööpartner oli MTÜ Habitus, kelle eestvõttel augusti lõpul korraldatud perepäeval jagati abivajavatele peredele annetatud koolitarbeid, rõivaid ja jalatseid. Foto: Lea Margus

Valgalanna Liina Puolokaineni algatatud heategevuskampaaniaga koguti kokku koolimineku stardikomplekt 80 lapsele. Lisaks annetati lastele ka hulk kooliriideid ja jalatseid, mis jagati ära ettevõtmises osalenud piirkondade abivajavatele peredele.

Põlise valgalase, viie lapse ema Liina Puolokaineni pere on ka ise olnud abivajaja rollis ning seetõttu mõistab naine eriti hästi heategevuse olulisust ja vajalikkust. «Minu perele raskel ajal tuttavatelt osutatud abi oligi üks põhjustest, miks otsustasin kevadel heategevusaktsiooni algatada. Olen ka ise aidanud hädasolijaid toidu- ja riidekraamiga, nüüd otsustasin abiandmise laiemalt ette võtta,» sõnas tegus naine.

Tehes algust facebooki-põhise  heategevuskampaaniga «Annan ära/aitan/soovin abi», millega liitus üle paari tuhande inimese, jätkas ta projektiga «Armastusega kooli». «Leidsin endale hulk abimehi, kes erinevates maakondades annetustega tegelesid. Olen nendele kõigile väga tänulik,» sõnas Puolokainen.

Suurtes kogustes annetati rõivaid ja jalatseid

Selle aasta mais käivitatud kampaania kestis 23. augustini ning selle käigus koguti nii palju koolitarbeid, et kooli alguseks komplekteeriti koolikott 80 koolijütsile. «Panime koolikotti vihikuid, pinali koos vajalike tarvikutega, kaustikuid, pintsleid koos värvitopsiga, A4, A3 formaadis ümbriseid ja pabereid ning muud kooliks vajalikku. Kuna kõigile jütsidele koolikotte ei jagunud, said neist umbes pooled vajalikud õppevahendid kätte kilekotis,» rääkis Puolokainen.

Lisaks koolitarvete annetustele laekus toetuseks ka sularaha ligemale 700 eurot, mille eest  osteti koolitarbeid lisaks. Isegi Inglismaalt saadeti  kaheksa kotti koos kooliasjadega. «Valga lapsed said 16 koolikomplekti, Viljandi- ja Läänemaa 10, Võrumaa 8, Jõgeva-, Rapla- ja Pärnumaa igaüks 12 komplekti. Suurtes kogustes annetati lastele rõivaid ja jalatseid, mida kogunes kokku ligi sada suurt kotitäit.

«Valga pered said  koolikotid kätte ning  annetatud rõivastest-jalatsitest endile sobilikud välja valida augusti lõpul MTÜ Habituse korraldatud perepäeval. Kogu kaup sai laiali jagatud,» kinnitas Puolokainen.

Naise sõnul läks ettevõtmine igati korda ning ta on lõpptulemusega rahul. «Arvestades seda, et ma pole mingi tuntud tegelane, sujus kõik kenasti ning olen ise väga rahul. Kõik annetajad olid eraisikud,» rääkis kampaania eestvedaja. Naise sõnul pöörduti ka paljude firmade poole palvega kampaanias osaleda, kuid ükski asutus ega ettevõte sel korral ettevõtmisega ei ühinenud. «Tunti  küll huvi või anti teada, et osaletakse juba mõnes teises kampaanias,» sõnas pereema.

Käivitatud uus ettevõtmine

Edukalt läinud heategevusaktsioon ja perepäeval nähtu andis naisele nii palju uut indu, et juba 27. augustil käivitas ta uue heategevuskampaania «Aita last», mille raames kogutakse riideid ja jalanõusid lastele ning patju, tekke, kardinaid ja voodiriideid peredele. Kaasatud on endiselt lisaks Valgale Jõgeva-, Võru-, Viljandi-, Pärnu-, Lääne- ja Raplamaa. Harjumaa, kes annetusi kogub, saadab  need eespoolnimetatud maakondades kogutule lisaks.

«Perepäeval oli liigutav näha, millist rõõmu ja tänulikkust lapsed ning pereemad saadud annetuste üle tundsid. Sain veelgi kinnitust, et niisugused ettevõtmised on vajalikud. Kuna paljud abivajajad ei tihka või ei julge abi küsida, võtangi enda kanda vahendaja rolli abivajaja ja -andja vahel. Teen seda oma vabast ajast ja tahtest hea meelega,» kinnitas naine.

Eelmisel reedel, kui Puolokainenit tema kodus külastasin, oli sealt just lahkunud üks perekond Pärnust, kes oli kohale toonud nende algatusel kogutud rõivaid, mida oli kaheksa suurt kotti ja 11 kastitäit. «Nädala jooksul on juba suur kogus rõivaid kohale toodud,» nentis Puolokainen.

«Kõik, kes tunnevad, et soovivad aidata, on oodatud. Inimene peaks annetuste tegemisel lähtuma sellest, kas ta oma lapsele seda rõivaeset või jalanõud tahaks selga-jalga panna. Tänulikud oleme ka, kui antakse abivajajatest teada,» selgitas Puolokainen. Kampaania kestab novembrikuuni.

Riideid ja jalanõusid koguvad: Valgas – Liina Puolokainen (tel 5689 2919), MTÜ Habitus Lembitu tänavas

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles