VIDEO: Paluperas toimus alajaama põleng

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süttinud oli alajaama elektrikappide sisu.
Süttinud oli alajaama elektrikappide sisu. Foto: Taavi Niittee/Valgamaalane

Täna hommikul kell 9.38 saabus päästeameti häirekeskusele teade Palupera külas raudteejaama kõrval süttinud alajaamast. Teate kohaselt tuli hoonest suitsu ning ühes alajaama sektsioonis lõõmasid ka leegid.

Elektrivõrgu piirkonna meister Rein Suitsiku sõnul avastas tulekahju üks tema töömeestest, kes kohe pärast päästjate kutsumist põlengut pulberkustutitega kustutama asus. Metallist elektrikappide sisemuses olid tuld võtnud kaabliisolatsioon ja värv. Ruumi lagi oli tahmunud ning ümbruskonnas levis kirbe kärsahais.

«Tõenäoliselt sai tuli alguse toitekaablite lühisest, sest vool oli kohe algusest peale väljas,» ütles Suitsik – osutades söestunud kaablitele, mis alajaama kõrgepingega varustavad. «Vedas, et tuli õlitrafoni ei jõudnud,» mainis mees, kes seletas, et selle näol on tegemist kõrgepingeseadeldisega, kus isolatsioonimaterjalina kasutatakse õli. Õlitrafot ja mustaks põelnud metallkappi lahutas vaid õhukene plekksein.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles