Elevandipreilid maiustasid tõrvalaste õuntega

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elevandipreilid Draay ja Fien maiustamas
Elevandipreilid Draay ja Fien maiustamas Foto: Andres Raudjalg/Saku Õlletehas

Täna kell 15 anti Tallinna loomaaiale üle Tõrvas ja veel kuues Eestimaa linnas rahva käest kogutud õunad, mille kogumiskampaania korraldas Saku Õlletehas. Õunad võttis vastu direktor Mati Kaal loomaaia põhjaväravas. Esimesena said maiustada elevandipreilid Draay ja Fien, mida kõigil loomaaiakülastajatel kell 15.30 elevandimaja juurest sillalt ka vaadata õnnestus.

«Igasügisene õuntehooaeg on meeltmööda ka mitmetele meie elanikele, ennekõike elevantidele, ninasarvikutele, jõehobudele, aga ka sõralistele ja ahvidele,» ütles Tallinna loomaaia direktor Mati Kaal. «Kui tavapäraselt toovad loomadele sügissaaduseid peamiselt Tallinna ja lähiümbruse inimesed, siis tänavu said meie asukatele toitu saata ka inimesed mujalt Eestist.»

Saku turundusdirektori Kadri Ärmi sõnul oli õunte kogumise aktsioon väga populaarne, kokku osales seitsmes linnas üritustel ligikaudu 2000 inimest ja õunu annetati kokku ligi 3000 kilogrammi. Tõrvas oli osalejaid umbes 300 ning õunu annetati ligi 500 kilogrammi. Kuna õunu toodi rohkemgi kui loodetud ja Tallinna Loomaaed vastu saab võtta, viidi osa ka Toosikannu loomapargi hirvedele, kitsedele ja kährikutele.

«Inimeste huvi oli elav ja edastame Saku Õlletehase poolt suured tänud kõikidele, kes oma aiasaadustega loomi rõõmustasid,» tänas Ärm õunte annetajaid.

Loomaaia asukatele koguti õunu 19. ja 20. septembril Elvas, Tõrvas, Põlvas, Paides, Türil, Kehtnas ja Raplas. Õunte korjamise aktsiooni korraldas Saku Õlletehas koostöös Tallinna Loomaaiaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles