Iigaste külas süttis põlema elumaja

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Reede õhtul veidi enne kella poolt kaheksat said päästjad väljakutse Tõlliste valda Iigaste külla Kalda turismitallu. Helistajaks oli talu omanik, kes teatas elumaja põlengust.

Päästjad reageerisid väljakutsele suurte jõududega. Kohal olid meeskonnad Valgast, Antslast ja Otepäält ning Karula vabatahtlikud päästjad, lisaks Valga kiirabibrigaad.

Esimesed päästeautod jõudsid kohale vähem kui kahekümne minutiga ning maja esiseina hävitanud lahtine tuli kustutati kiiresti. Põlengu täielik kontrolli alla saamine nii kiiresti ei läinud, kustutustöid raskendas plekk-katus, mis ei lasknud katuse all edasi hõõguvale tulele ligi pääseda. Hoone lõplikuks kustutamiseks tuli eemaldada hoone otsaseinte puitvooder. Ligikaudu kaks tundi peale teate saamist oli olukord kontrolli alla saadud, kuid turismitalu kompleksi kuulunud maja oli muutunud elamiskõlbmatuks.

Päästetööde juhi Marko Pihlaku sõnul tulekahjus kannatanuid ei olnud. Päästetöid raskendava plekk-katuse kohta ütles Pihlak, et see on alati suureks probleemiks, raskendab päästjate tööd ning pikendab kustutusaega.

Maja peremees Ulrich ise oli väliselt rahulik, ütles vaid, et ei oska arvatagi, millest tuli alguse sai. Tema ise olnud kõrvalmajas ja vaadanud telekat, kui äkki näinud, et tuli on lahti. Õnneks ei olnud kedagi majas ja peremees pidas võimalikuks, et tuleõnnetus võis alguse saada elektrist. Hoone oli kindlustatud. "Eks nüüd tuleb ära oodata, mis kindlustusest öeldakse ja siis vaadata, kuidas edasi."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles