Puka kooli direktor sattus kriitikarahe alla

Taavi Niittee
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puka vallavolikogu erakorralisele istungile olid selgitusi jagama kutsutud Puka keskkooli direktor Tõnis Mark (paremal) ja Puka vallavanem Heikki Kadaja.
Puka vallavolikogu erakorralisele istungile olid selgitusi jagama kutsutud Puka keskkooli direktor Tõnis Mark (paremal) ja Puka vallavanem Heikki Kadaja. Foto: Taavi Niittee

Eelmisel aastal Puka keskkoolis läbi viidud kontroll paljastas, et kooli asjaajamised pole päris sellised nagu peaks. Sama leidis tänavu talvel tehtud järelevalve. Probleemid pole aga tänini lahenenud.

Puka vallavolikogu moodustatud revisjonikomisjon viis eelmise aasta juulis läbi dokumentatsiooni kontrolli Puka keskkoolis, mille käigus avastati kõnekaid puudusi. Näiteks selgus komisjoni aktist, et koolil puudub arengukava ja direktori otsus töötajate koosseisu kinnitamise kohta. Samuti pole protokolle õpilasesinduse ja hoolekogu koosolekutelt ning segadusi esineb ka osaga töölepingutest.

Sellele toetudes esitas mitu volikogu liiget tollal ettepaneku Puka keskkooli direktor Tõnis Mark ametist eemaldada. Päris vallandamiseni asi aga ei jõudnud, kuna nii volikogu esimees Kalle Põldmägi kui vallavanem Heikki Kadaja leidsid, et probleemid on pigem juriidilist laadi ning õppeaasta keskel koolijuhti vahetatada poleks just kõige etem idee. «Kool töötab ja on päris heal tasemel,» märkis Põldmäe toona.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles