Muuseumis hõljusid kolme suurmehe vaimud

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kolme suurmehe elu ja loomingut oli Valga muuseumi kuulama tulnud hulk huvilisi, kelle ette astusid  huvitavate sõnavõttudega lisaks muuseumi teadurile Priit Riemannile  Gustav Wulff-Õie kodumuuseumi perenaine Mariann Karupää (fotol esireas vasakult esimene) ja Tartu ülikooli emeriitprofessor Raik-Hiio Mikelsaar(vasakult teine). Nende kõrval Valga põhikooli õpilane Oliver Daniel.
Kolme suurmehe elu ja loomingut oli Valga muuseumi kuulama tulnud hulk huvilisi, kelle ette astusid huvitavate sõnavõttudega lisaks muuseumi teadurile Priit Riemannile Gustav Wulff-Õie kodumuuseumi perenaine Mariann Karupää (fotol esireas vasakult esimene) ja Tartu ülikooli emeriitprofessor Raik-Hiio Mikelsaar(vasakult teine). Nende kõrval Valga põhikooli õpilane Oliver Daniel. Foto: Sirje Lemmik

Valga muuseum korraldas laulu- ja luuleõhtu kolme Valgamaaga seotud suurkuju auks, kes jätnud sügava jälje Eesti kultuurilukku.

Muuseumi teaduri Priit Riemanni sõnul tekkis mõte koostöös segakooriga Rõõm  tähistada Aleksander Lätte, Aleksander Eduard Thomsoni ja Gustav Wulff-Õie sünniaastapäevi põhjusel, et nende  tehtule rohkem kõlapinda anda ning loomingut väärikalt meenutada. «Kõige vähem tähelepanu on saanud Aleksander Thomson, kellest ei ole kirjutatud ka ühtegi elulooraamatut.»

Lätte puhul tõi teadur kõige erilisemana välja, et ta asutas Eesti esimese sümfooniaorkestri ja oli esimene eestlasest professionaalne muusikakriitik. Tähtsama osa tema loomingust moodustavad koorilaulud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles