Kasvav rongiliiklus tühjendab maakohad?

Taavi Niittee
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veel neljapäevalgi võib esineda nihkeid Tartu jaama läbivate rongide graafikus.
Veel neljapäevalgi võib esineda nihkeid Tartu jaama läbivate rongide graafikus. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Rongiliikluses on tulemas muutusi, peagi uueneb ka Valga–Tartu liini sõidugraafik. Kohtumisel Elroni esindajatega, kus muudatusi tutvustati, libises aga jutt ootamatult regionaalpoliitikasse ning hääbuvale maaelule.

Elroni juhatuse esimees Andrus Ossip esitles võrdlust tänavuse ja eelneva aasta rongiliikluse kasutatavuse ja tasuvuse osas. Selgus, et Tartu–Valga liinil reisivate inimeste hulk on tõusnud 47 protsenti, sellega on liin üks suurima kasvu näitajaid.

Raudteefirma esindajad tutvustasid Valgas ka detsembri keskpaigast kehtima hakkavaid muudatusi, mis samas Valga–Tartu liinil väga suured ei tule. Elroni müügi- ja arendusjuhi Ronnie Kongo sõnul nihkub näiteks puhkepäevadel Valgast Tartu suunas sõitva rongi väljumisaeg tunni võrra hilisemaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles