Viimast korda laval nii paljude omavalitsustega

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sümboolselt juhtis Tõlliste valla etteastes vallavolikogu esimees Arne Nõmmik atra, mille ette oli rakendatud vallavanem Madis Gross.
Sümboolselt juhtis Tõlliste valla etteastes vallavolikogu esimees Arne Nõmmik atra, mille ette oli rakendatud vallavanem Madis Gross. Foto: Rein Säinas / Valgamaalane

Valgamaa 95. sünnipäevale pühendatud kontserdile lisas ajaloolist maiku juurde asjaolu, et suure tõenäosusega järgmisel juubelipeol viie aasta pärast nii palju omavalitsusi enam esinemas ei näe. Lavalaudadele astus seekord veel 13 omavalitsust.

«Maakonna 100. sünnipäeval vaevalt omavalitsusi enam 13 on, aga Valgamaa jääb. Valgamaa on kui hoolikalt hoitud saladus Eestimaa alumises nurgas. Sellest ei teata palju. Siin Eestimaa künklikul pinnal on peetud lahinguid omade ja võõraste nimel. Siin on valatud verd, higi ja pisaraid. Oleme tulnud välja võitjatena, et seista täna ja homme oma maa ning külade eest. Oleme kõigest inimesed, kuid tublid ja vaprad valgamaalased. Oleme uhked eneste üle,» lausus õhtujuht Kalle Vister kontserdi eel.

Valdu võib kaduda, Valgamaa jääb

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles