Kooliarst: neljapäevase juhtumi tõttu lapsed kooli ei tulnud

Liisi Ploom
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lastearst Aasa Põder (paremal) selgitab juhtunu tagamaid.
Lastearst Aasa Põder (paremal) selgitab juhtunu tagamaid. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Kooli arst Aasa Põder kinnitas, et haiglasse jäeti lapsed jälgimisele, kuna igat kaevust tuleb võtta väga tõsiselt.
 

Lastearst Aasa Põder sõnas, et lapsed toimetati peale haiglasse sattumist intensiivraviosakonda sel põhjusel, et erakorralise meditsiini osakonnas ei olnud piisavalt rahulik, et lapsi seal jälgida. »Intensiivis olid vabad kohad ja päevapalatis on tihti väga rahutu, sest seal liigub koguaeg inimesi ja kuna intensiivravi oli tühi, siis lapsed pandigi sinna lamama.« Samas sõnas Põder, et kuni kaks päeva peale vaktsineerimist võib olla see periood, kui laps võib end halvasti tunda.

Põder kinnitas aga, et vaktsineerimist ei jäeta lõplikult pooleli. »Probleemile toovad selguse täpsemad analüüside tulemused, milleks aga läheb aega.«

»Kui lapsed haiglasse viidi ja haigla ei lubanud õpilasikoju, siis oli sellepärast, et kui laps kaebab halba enesetunnet, siis peab haigla peab seda tõsiselt võtma. Ei ole ju vaja, et mõni laps päriselt kokku kukub. Seetõttu haigla jälgibki sellistes olukordades patsiendi seisundit.«

Põdra kinnitusel neljapäeval haiglas viibinud lapsed reedel kooli ei tulnud, välja arvatud üks tütarlaps, kes käis hommikul arstikabinetis ja seejärel saadeti tema samuti koju, sest tundis end nõrgana. »Kuid midagi rasket ei olnud ning haiglaravi ta ei vajanud. Kuid see on ka täiesti mõistetav, sest eilsed (neljapäevased – L.P) üleelamised mõjuvad väsitavalt."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles