Mida teha metsloomale otsasõidu korral?

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teel hukkunud või vigastatud väikeulukitest saab teatada maanteeinfokeskuse telefonil 1510, kust edastatakse info piirkonna teedevalitsusele.
Teel hukkunud või vigastatud väikeulukitest saab teatada maanteeinfokeskuse telefonil 1510, kust edastatakse info piirkonna teedevalitsusele. Foto: Lea Margus

Metsloomade teele jooksmine on liikluses üks eestimaalaste suurimaid hirme. Kindlustusfirma Seesam läbi viidud kindlustusriski uuringu andmetel kardab 70% vastanutest metsloomale otsasõitu ning 21% vastanutest on seetõttu ka liiklusõnnetusse sattunud.

Seesami kahjukäsitlusjuhi Ly Jõhviku sõnul juhtub loomadele otsasõite väga sageli ning sellega kaasnevad kahjud on suured. «Kahju suurus sõltub üldjuhul sellest, kui suure loomaga kokku põrgatakse. Keskmine kahju suurus jääb 2000 euro ringi, kuid on ka juhtunud, et põdraga kokkupõrke tagajärjel läks sõiduk mahakandmisele ning tekkinud kahju oli ligi 20 000 eurot,» sõnas Jõhvik.

Ohutuse tagamiseks saab autojuht palju ära teha. «Oluline on looma märgates sõidukiirust vähendada või peatuda ning mitte looma signaali või kaugtuledega ehmatada. Vähem räägitakse aga sellest, et tuleb hoida pikivahet. Vastasel juhul on looma tõttu pidurdanud eesolevale autole tagant otsasõit vältimatu,» selgitas Jõhvik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles