Ministeerium kuulutas välja konkursi digitaalse õppevara loomiseks, mis toetab keeleõpet

Liisi Ploom
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne
Pilt on illustratiivne Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Uue veebipõhise õppevaraga plaanitakse muuta eesti keele õppimine teise keelena paremaks -- see oskab paremini arvestada õpilaste individuaalsete vajadustega ning on kasutajatele tasuta kättesaadav.

Haridus- ja teadusministeeriumi üldhariduse osakonna juhataja Irene Käosaare sõnul on õpilased ise väljendanud soovi kasutada tunnis rohkem digitehnoloogia võimalusi, et õppimine oleks põnevam ja tulemuslikum. „Digitaalne õppevara aitab õpetajatel enam kasutada kaasaegseid keeleõppemeetodeid ning arvestada õpilaste individuaalsete vajadusega,“ sõnas Käosaar.

Loodav õppevara peab olema sobiv nii keelekümblusklassidele kui ka vene ja eesti õppekeelega koolidele. See aitab õpetajal õppetööd diferentseerida ja õpilasi motiveerida. Õppevara peab olema õpilasele huvitav ja eakohane ning võimaldama iseseisvat õppimist. 

Ideekonkursi eelarve on 130 000 eurot ning õppevara peab olema valmis koolides kasutamiseks järgmise aasta sügisel. Konkursil saavad osaleda õpetajad, kirjastused ja teised õppevara loojad.

Ideekonkurssi rahastatakse Euroopa Sotsiaalfondi meetmest „Kaasaegse ja uuendusliku õppevara arendamine ja kasutuselevõtt“. Meetmega toetatakse kaasaegse, õppijast lähtuva õpikäsituse rakendamist digikultuuri õppeprotsessi integreerimise abil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles