Sangastes arutati ühinemisvõimalusi

Liisi Ploom
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaido Tamberg, Sangaste vallavanem
Kaido Tamberg, Sangaste vallavanem Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

8.oktoobril toimus Sangastes Sangaste, Puka, Palupera, Õru vallavolikogude esindajate ühine arutelu liitumiste teemadel.

Arutati piirkonna maavaldade ühinemisvõimalusi ning muud haldusreformiga kaasnevat maakogukondade vaatenurgast.

Arutelul tõdeti, et  ühinemised ja liitumised on tänastes oludes möödapääsmatud ning otsustati moodustada ühine töörühm ühe ja ainsa tõmbekeskuse põhimõttest mittelähtuva ühendvalla loomise võimaluste läbikaalumiseks  alternatiivina  ning liitumislepingute aluspõhimõtete väljatöötamiseks.

Samuti tõdeti, et haldusreformi tulemusena tekkiv uus omavalitsus peaks toimima võrgustikupõhisel kogukondade koostööl, mitte vertikaalsel ,,ääremaa vs keskus“ põhimõttel. Seda eriti meie piirkonnas, kus ükski  arvatav tõmbekeskus seda tegelikult enam pole.

"Koosolekul osalenud osapooled tulid ühisele tõdemusele, et haldusreformi tähtsaimaks eesmärgiks maal peaks olema maaelu hääbumise peatamine," kinnitas Sangaste vallavanem Kaido Tamberg, kes oli arutelul osalejate poolt volitatud isik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles