Seadusemuudatus teeb linnade ja valdade raha kasutamise läbipaistvamaks

Liisi Ploom
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigihalduse minister Arto Aas
Riigihalduse minister Arto Aas Foto: Erik Prozes / Postimees

Rahandusministeerium saatis kooskõlastusringile omavalitsuse üksuse finantsjuhtimise seaduse muutmise eelnõu, mille vastuvõtmise järel riigikogus peaksid kohalikud omavalitsused hakkama oma raamatupidamisinfot avalikustama tehingupartnerite lõikes.

"Selline läbipaistvus suurendab usaldust kohalike omavalitsuste vastu," ütles riigihalduse minister Arto Aas. "Samuti aitab see kaasa kohalike omavalitsuste tegevuse tõhusamaks muutmisele, aruannete arvu vähenemisele ning toetab vabaühendusi ja ettevõtteid neile tegevuseks vajaliku taustinfoga."

Rahandusministeeriumi kodulehe kaudu kättesaadavas Riigiraha avalikus rakenduses (http://riigiraha.fin.ee) on praeguseks avalikustatud kohaliku omavalitsuse raamatupidamise info klassifikaatoriga määratud detailsuses.

Seni ei ole Riigiraha rakenduses võimalik tehinguid eristada nende tehingupartnerite lõikes, kes on väljastpoolt avalikku sektorit. Eelnõu rakendamisel tekib ülevaade, mis summas, mis tegevusalas ja milliseid tehinguid on kohalik omavalitsus teinud iga konkreetse tehingupartneriga.

Kohalike omavalitsuste finantsjuhtimise seaduse eelnõu koos seletuskirjaga on kättesaadav: http://eelnoud.valitsus.ee/main/mount/docList/bad4ccea-ca07-4cb4-a403-5bd7d9796373#3HRQOpyT

Kohalike omavalitsuste raha kasutamisega saab tutvuda: http://riigiraha.fin.ee/geoqlik/proxy/QvAJAXZfc/opendoc.htm?document=Riigiraha.qvw&host=local&anonymous=true/

Eelnõuga muudetakse kohaliku omavalitsuse üksuse finantsjuhtimise seadust, et selle kaudu rakendada korruptsioonivastase strateegia ja avatud valitsemise partnerluse tegevuskavades ette nähtud tegevusi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles