Sajad õpilased tõotavad suitsupriiks jääda

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sigaretiga on sinassõpruse sõlminud nii mõnigi õpilane.
Sigaretiga on sinassõpruse sõlminud nii mõnigi õpilane. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Tervise arengu instituudi (TAI) ennetusprogrammis «Suitsuprii klass» osaleb sedapuhku Valgamaal 775 õpilast. Kokku hõlmab ennetusprogramm maakonna 14 kooli ja 55 klassi.

«Valgamaa koolid on alati toredasti ja aktiivselt osalenud sellel konkursil. Kui maakonnas on 22 kooli ja osaleb 14, siis on see rohkem kui 50%, kuid loomulikult ootaksime osalema kõiki koole.  Möödunud aastal lõpetas alustanud õpilastest 84%,» ütles Valga maavalitsuse tervisedenduse vanemspetsialist Leili Saluveer.

Õpilaste suitsust eemale hoidmiseks ei kasutata programmis hirmutamist ega järelevalvet, vaid soovitavat käitumisviisi ehk tunnustatakse mittesuitsetamist. Ennetusprogrammis osalevad õpilased on oma allkirjaga lubanud jääda vähemalt kogu programmi perioodil, oktoobrist märtsini, tubakavabaks. Lisaks suitsetamisele ei tohi tarbida ka muid suitsuvabasid tubakatooteid ega teha vesipiipu või e-sigaretti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles