Pätipoisid peitsid ennast kirikuorelis

Taavi Niittee
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hargla kiriku sisemus. Taamal siserõdul paistab orel, mille sisemuses vandaalid ennast korrakaitsjate eest peita üritasid.
Hargla kiriku sisemus. Taamal siserõdul paistab orel, mille sisemuses vandaalid ennast korrakaitsjate eest peita üritasid. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Eile käisid Taheva vallas Hargla kirikus laamendamas viis alaealist poissi. Koos politseiga kirikut läbiotsinud kalmistuvahi sõnul kulus neil tükk aega, et ennast ära peitnud vandaalid üles leida.

Politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Kerly Peiteli andmetel laekus teade kirikusse sissemurdmisest eile kell 18.10. Teataja oli kirikus märganud liikumist ja hääli. Kohale saabunud politsei pidas kinni viis alaealist possi vanuses 9 kuni 12 eluaastat, kes olid kirikus vandaalitsenud – lõhkunud aknaid ja loopinud aknast välja küünlajalgu. Kinnipeetud poistelt võeti isikuandmed, esmased ütlused ning anti nad edasi üle lastevanematele. Noortega tegeleb edasi noorsoopolitsei.

«Teatati, et kirikust kostub müra. Läksime siis kohale ja kuulasime, et tõesti sees midagi lõhutakse,» kirjeldas juhtunut EELK Hargla koguduse juhatuse aseesimees ja kalmistuvaht Katrin Rogenbaum, kes olevat vahepeal kiriku ukse taga kuulatades mõelnud, et äkki pistetakse sellele veel tuli ka otsa.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles