Politsei pidas kinni noorukid, keda on alust seostada juveelide vargusega

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgas Vabaduse 39 Roma Gold juuveelipoe vargus.
Valgas Vabaduse 39 Roma Gold juuveelipoe vargus. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valga politseiametnikud kuulasid kahtlustatavatena üle kolm kohalikku noormeest, keda on alust seostada eelmisel reedel Valgas asuvas juveelipoes aset leidnud vargusega. Kolmest kahtlustatavast üks on kohtu loal vahistatud.

16. oktoobri keskpäeval laekus Valga politseile turvafirmalt teade, et Vabaduse tänaval varastati äsja juveelipoest kuldehteid. Sündmuskohale jõudnud politseiametnikele kirjeldati toimunut järgmiselt: mees tuli poodi, purustas rusikaga vitriini, haaras letilt kaasa kaks alust kuldehetega ning põgenes sündmuskohalt. Müüjat kurjategija ei ähvardanud. Esialgsel hinnangul tekitati vargusega kahju summas 50 000 eurot.

Politseiametnikud hakkasid koguma andmeid ning vaatasid üle kaupluse turvakaamera salvestuse.

«Kuumadel jälgedel varguses kahtlustatava otsimine kulges tänu kogukonna valvsusele ja abivalmidusele võrdlemisi ladusalt. Sündmuskoha ja lähipiirkonna kontrollimisel avastasid politseinikud mitu eset, mis varguses kahtlustatav endast põgenedes maha oli jätnud. Sealhulgas ka maha pudenenud kuldehteid, mis kauplusele tagastati,» kirjeldas asjade käiku Valgamaa politseijuht Tiit Allik.

«Kuriteo lahendamisel oli suur kaal linna valvekaameratel. Nende vaatevälja jäänud inimeste kontrollimisel jõuti omakorda täiendava kinnituseni, et kuriteoga on seotud enam kui üks inimene,» lisas Allik.

Järgmisel päeval pidas politsei kinni varguse toimepanemises kahtlustatava, kelleks osutus 23aastane kohalik mees. 19. oktoobril rahuldas kohus prokuratuuri taotluse ning andis loa mehe vahistamiseks kriminaalasja eeluurimise ajaks.

«Sama kriminaalmenetluse käigus on kinni peetud veel kaks alaealist. Tegemist on noormeestega vanuses 15 ja 16 eluaastat, keda kahtlustatakse kuriteoga saadud vara hoidmises, kuna pärast kauplusest põgenemist andis varas asjad noormeestele mõneks ajaks hoiule. Nende suhtes kohaldas politsei tõkendina elukohast lahkumise keeldu,» kommenteeris kriminaalasja kohtueelset menetlust juhtiv Lõuna ringkonnaprokuratuuri ringkonnaprokurör Milvi Väin.

Tiit Alliku sõnul on tegu politseile tuttavate noormeestega, kes on elu hammasrataste vahel. «Kuriteo toimepanemise järel asusid nad pahaaimamatult kordaläinud vargust tähistama narkootikumide tarvitamisega. See illustreerib ilmekalt olukorda, kus uimastite tarbimine viib aina raskemate probleemideni: sõltuvusest uimastite käitlemiseni, rahapuudusest vargusteni ja nii edasi,» kirjeldas politseijuht.

Kriminaalmenetlus on alustatud karistusseadustiku paragrahvi alusel, mis käsitleb vargust, kui see on toime pandud avalikult, kuid vägivalda kasutamata. Kriminaalasja kohtueelset menetlust viib läbi Valga politsei ning juhib Lõuna ringkonnaprokuratuur.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles