Konverents toob piirilinna kahe riigi ajaloolased

Liisi Ploom
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga muuseumi teadur Priit Riemann
Valga muuseumi teadur Priit Riemann Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valgas on tulemas suurejooneline Eesti ja Läti ajalugu käsitlev konverents, kus ettekannetega esinevad asjatundjad nii siit- kui sealtpoolt piiri. Ettekannete teemad ulatuvad meie ühise ajaloo algusesse 800 aastat tagasi.

Suvest saadik on Valga muuseum Läti-Eesti instituudiga teinud koostööd, et korraldada 29. oktoobril Valgamaa kutseõppekeskuses rahvusvaheline ajalookonverents. «Idee tuli kunagistest Eesti-Läti konverentsidest, kuid need olid väiksemad. Nüüd on plaanis teema ette võtta suuremalt,» sõnas Valga muuseumi teadur Priit Riemann.

Konverents kannab pealkirja «800 aastat ühist ja erinevat ajalugu Eesti- ja Lätimaal pühendatuna Maarjamaa aastale. Liitumine Lääne-Euroopa kultuuriruumiga.» Riemanni sõnul on äärmiselt oluline ära kasutada Valga linna unikaalset asukohta ja iseloomu piirilinnana. «Elame kaksiklinnas, mille moto on: »Üks linn, kaks riiki«. Seetõttu on oluline koostöös lätlastega natukene rohkem uurida meie ühist ajalugu.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles