«Pisikese puu» tulemine

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Raamat «Pisike puu» on riigi kingitus kõikidele 2015. aastal Eestis sündinud ja ka järgnevatel aastatel  sündivatele lastele ja nende vanematele.

«Seekordne kinkeraamatu tulemine on juba kolmas omalaadne. Traditsiooni algatas 2007. aastal Eesti lastekirjanduse keskus kinkeraamatuga «Minu esimene raamat» ning vahepealsetel aastatel andis raamatut välja SA Kultuurileht pealkirjaga «Las laps loeb»,» selgitas Eesti lastekirjanduse keskuse direktor Triin Soone. Algusest peale on ettevõtmist toetanud kultuuriministeerium.

«Raamatusse «Pisike puu» noppisime kimbukese luuletusi ja jutte meie tuntud ja armastatud lastekirjanike loomingust. Siin on nii vanu, mitmele põlvele armsaks saanud, kui ka päris uusi lugusid, sekka ka mõned muinasjutud ja liisusalmid, mille seovad tervikuks kunstnik Catherine Zaripi võrratud pildid. Kokku sai see kimp just nii kirju, et puudutaks igaüht – nii raamatu ettelugejat, pisikest kuulajat kui ka noort lugejat,» tutvustas Soone uudisteost.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles