Laste vähesus sunnib koole liitma

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koolikell. Foto on illustreeriv.
Koolikell. Foto on illustreeriv. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Nagu andis teada Põhja-Läti ajalehe Ziemeļlatvija ajakirjanik Aldis-Māris Dubļāns, on kaksiklinna Valga-Valka Läti poolel kavas liita linnas tegutsev põhikool ja gümnaasium.

Otsese ajendi selleks andsid tema sõnul riigi haridusministeeriumi uued kriteeriumid õpilaste arvule Läti koolides. «Need tekitavad olukorra, et kui õpilaste arv Valka gümnaasiumis jääb praegusele tasemele või veelgi väheneb, tuleks kool hoopis sulgeda. Valka ümbruskonna õpilased peaksid siis minema keskharidust omandama ligi poolesaja kilomeetri kaugusele Valmierasse või Smiltenesse. Paljudele peredele oleks see keeruline.»

Otsuse koolide liitumise kohta peab Valka kihelkonnaduuma langetama veel sel aastal. Dubļāns usub, et esinduskogu toetab õppeasutuste liitmist – ka tema enda hinnangul on see asjade normaalne käik. «Samas on linnas arvamusi erinevaid,» möönis ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles