On aeg kontrollida väikest elupäästjat

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suitsuandur peab olema igas elamus. Oluline on see, et andur on töökorras ning paigaldatud ka sobivasse ruumi - just seda päästjad kontrollivadki. Kodukülastuse käigus inimesi ei trahvita, vaid antakse nõu, kuidas oma kodu tuleohutumaks muuta.
Suitsuandur peab olema igas elamus. Oluline on see, et andur on töökorras ning paigaldatud ka sobivasse ruumi - just seda päästjad kontrollivadki. Kodukülastuse käigus inimesi ei trahvita, vaid antakse nõu, kuidas oma kodu tuleohutumaks muuta. Foto: Elmo Riig / Sakala

PZU Kindlustus soovitab koos kellakeeramisega põhjalikult kontrollida ja hooldada kodudes suitsuandureid, mille korrasolek aitab kaitsta vara ja päästa elusid. Eeloleval pühapäeval toimub üleminek talveajale ning siis on õige hetk suitsuandurid üle vaadata ja uued patareid paigaldada.

«Suitsuandurile tuleb tähelepanu pöörata palju sagedamini kui kaks korda aastas, kuid pahatihti on reaalsus teistsugune ning andurid ei ole töökorras. Päästeameti hinnangul ongi kõige suurem mure sellega, et uue patarei hankimise asemel võetakse andur maha ja sinna see jääb. Kellakeeramine on hea meeldetuletus, et on aeg suitsuandurid põhjalikult üle vaadata ja patareid vahetada,» ütles PZU Kindlustuse kodu- ja reisikindlustuse riskijuht Kaja Pukk.

Suitsuanduri korrasolekut tuleb kontrollida vähemalt üks-kaks korda kuus, vajutades selle küljes olevat testnuppu, Samas tuleb ka jälgida, kas anduri küljes vilgub punane lambike. Paar korda aastas tuleb andurit kas tavalise tolmulapi või -harjaga tolmust puhastada, sest andurisse sattuv tolm võib hakata häireid põhjustama või segada suitsu avastamist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles