Enamik medalistidest jätkab õpinguid kõrgkoolis

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga gümnaasiumi reaalklassi lõpetas sel kevadel medalitega kaheksa neidu: Anna-Marija Sljusartšuk (vasakult), Monika Muru, Merilin Rääk, Kristel Kõomägi, Polina Rubtsova, Kairit Siht ja Sigrit Siht. Fotolt puudub hõbemedalist Mairin Tann. Seitse medalisti on nüüd leidnud meelepärase eriala kõrgkoolis, üks aga võttis aastase mõtlemisaja ja asus tööpostile.
Valga gümnaasiumi reaalklassi lõpetas sel kevadel medalitega kaheksa neidu: Anna-Marija Sljusartšuk (vasakult), Monika Muru, Merilin Rääk, Kristel Kõomägi, Polina Rubtsova, Kairit Siht ja Sigrit Siht. Fotolt puudub hõbemedalist Mairin Tann. Seitse medalisti on nüüd leidnud meelepärase eriala kõrgkoolis, üks aga võttis aastase mõtlemisaja ja asus tööpostile. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Tänavu kevadel lõpetas Valga gümnaasiumi medaliga kaheksa neidu, kaks neist kuldsega – kõigil oli kindel soov jätkata õpinguid kõrgkoolis. Uurisime, kuidas unistused täitunud on.

Hõbemedaliga lõpetanud Mairin Tanni soov oli jätkata õpinguid arstiteaduskonnas, kuid kahjuks tal tänavu sinna sisse saada ei õnnestunud. Nüüd õpib ta Tartu Ülikoolis geograafiat.

«Kuna esimesel semestril on rõhk reaalsuunalistel üldainetel, on praegu raske öelda, kas olen valikuga rahul. Geograafia on lai ja huvitav eriala,» sõnas Tann. Kas ta arstiteaduskonda uuesti sisse saada proovib, otsustab neiu kevadel. «Tartus elan ühikas. Elu on põnev ning tegemisi jagub. Kursusel on samuti lahedad inimesed. Olen kindlasti muutunud palju iseseisvamaks.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles