Saadikud tutvuvad suurhäärberiga

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sooglemäe talu maakivihooned on valminud üle-eelmisel sajandivahetusel.
Sooglemäe talu maakivihooned on valminud üle-eelmisel sajandivahetusel. Foto: Arhiiv/Valgamaalane

Riigikogu Mulgimaa toetusrühm on täna Mulgi kultuuri instituudi kutsel Mulgimaal. Külastatakse muistset kihelkonnakeskust Hallistet ning tulevast Mulgimaa külastus- ja kompetentsikeskust Valgamaal Helme vallas Sooglemäel.

Riigikogu aseesimehe ja Mulgimaa toetusrühma esimehe Helir-Valdor Seedri sõnul on vaja Mulgimaa jätkusuutlikuks arenguks hoida ja säilitada selle kultuuri ja keelelist identiteeti. «Mulgimaa elu-olu hoidmiseks ja edendamiseks hakkavad Mulgi kultuuri instituut ja Riigikogu Mulgimaa toetusrühm ühiselt ideid ja lahendusi otsima.»

Seedri hinnangul on Mulgimaa väljakutse edendada oma ettevõtlust, turismi ja kaubandust, et luua uusi töökohti. «Peame olema praktilisemad ning lisaks kultuurile astuma samme Mulgi majandusruumi arendamiseks. Ilma majandusarenguta pole jätkusuutlikku arengut Mulgimaal loota,» rõhutas Seeder.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles