Musta kassi karta pole vaja- eriti oktoobris

Liisi Ploom
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga loomade varjupaik Laatsi tänavas
Valga loomade varjupaik Laatsi tänavas Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Lähenev halloween viib mõtted müstika radadele, kus võib ringi patseerida ka nõiduslik must kass. Söekarva kiisut aga karta tarvis pole ja Valga loomade varjupaik pakubki neid ja nende musta-valgekirjusid kaaslasi oktoobris loovutustasuta.

Kui Valga kodutute loomade varjupaigas külas käisin, olid kassipoegade toas mõned musta karva uustulnukad puuris. Varjupaiga juhataja Helle Raja sõnul on see vajalik, et nad saaksid keskkonnaga harjuda. «Puuris olevad viis kassipoega on tegelikult kodus kasvanud ja sellel kuul loodame, et neil on suurem võimalus koju saada.»

Väiksed kiisud tundusid päris kohkunud ja mustast karvkattest paistis viis paari hõõguvaid silmi. «Usun, et paari päeva pärast saan juba puuriukse lahti jätta ja nad on täiesti asjalikud,» lisas Raja. Esmapilgul võis pesakond tunduda natuke metsikuna, kuid Raja kinnitusel see nii ei ole. «Nende ema oli metsik kass, kuid pesakond on kasvanud hoiukodus ja inimesega tuttav.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles