Noored võtavad vaatluse alla mõnuainete kahjulikkuse

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgamaalt pärit Kethi Uibomägi räägib, milliseks on tema tervis muutunud pärast täielikku loobumist alkoholist.
Valgamaalt pärit Kethi Uibomägi räägib, milliseks on tema tervis muutunud pärast täielikku loobumist alkoholist. Foto: Ülla Tamm/Valgamaalane

Tõrva noortevolikogu korraldab koostöös noortekeskusega 3. novembril Tõrva gümnaasiumi 8.–12. klassi õpilastele alkoholi ja mõnuainete temaatilise konverentsi, et pöörata noorte tähelepanu nende kahjulikkusele, andis teada noortevolikogu esimees Triin Jaansalu.

Kliiniline psühholoog Anna Haasma räägib noortele narkootikumide tarbimise mõjust ja tagajärgedest. Lõuna prefektuuri vanemkorrakaitseametnik Marina Paddar keskendub alkoholist põhjustatud õnnetustele.

Valgamaalt pärit noor Kethi Uibomägi, kellel pole kunagi vägijookide pruukimisega probleeme olnud, kuid kes otsustas täiskarsklaseks hakata, räägib sellest, milliseks on tema tervis muutunud pärast täielikku loobumist alkoholist.

Silver Kaljula, kes tõi sügisel lavale monoetenduse «5 grammi sisemise rahuni», keskendub oma esinemisel sellele, miks ta valis etenduse teemaks narkootikumid ning miks on oluline sellest rääkida. Riigikogu liige Mihkel Raud räägib enda pikaajalisest võitlusest alkoholiga ning sellest, kuidas on ta suutnud nüüd üle 20 aasta olla täiesti alkoholist prii.

Konverentsi korraldamist toetab Eesti Noorteühenduste Liidu projektifond.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles