Linna viimane lehmapidaja plaanib loomade müüki

Taavi Niittee
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aastaid tagasi kukkus Galina Jantsikene (vasakul) õnnetult puusale, mistõttu kasutas ta õunu korjates plekkämbri abi. See aga ei takista tal oma lehmadele head ja paremat korjamast.
Aastaid tagasi kukkus Galina Jantsikene (vasakul) õnnetult puusale, mistõttu kasutas ta õunu korjates plekkämbri abi. See aga ei takista tal oma lehmadele head ja paremat korjamast. Foto: Taavi Niittee/Valgamaalane

Valga servas Räni tänaval lehmi pidav Galina Jantsikene on linna viimane loomakasvataja, keda ei kõiguta ei naabrite kaebused ega linnavalitsuse vastasseis. Memm on loomi eluaeg pidanud ning teeb seda ilmselt kõigi ja kõige kiuste edasi.

Vastasseis 84aastase Jantsikese ja linnavalitsuse vahel sai alguse üle kaheksa aasta tagasi, kui linna heakorravanemspetsialist Marju Kants ametisse asus. Kuna linnas oli põllumajandusloomade ja -lindude pidamine ilma linnavalitsuse loa ja kooskõlastuseta keelatud, lõpetas kolmest toonasest loomapidajast kaks oma tegevuse ametniku nõudmisel. Alles jäi vaid Jantsikene oma lehmade, hanede ja kümmekonna kassiga.

Vahepeal on tema lehmad mitmel korral võõrastel põllumaadel kurja tegemas käinud, liikluskeerises jalutanud ja isegi kuurist laudaks kohandatud kõrvalhoones hinge heitnud. Vaatamata naabrite kaebustele ja loomadega tegelevate ametkondade visiitidele mäluvad aga loomad tänaseni karjamaal rahulikult heina ning keegi ei saa eitada memme siirast armastust oma hoolealuste vastu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles