Külaseltsi iseloomustab kiire areng

Taavi Niittee
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taagepera külaseltsi ruumides tegutseva populaarse keraamikaringi töö tulemusi saab näha turistidele mõeldud puhkeruumi riiulitel.
Taagepera külaseltsi ruumides tegutseva populaarse keraamikaringi töö tulemusi saab näha turistidele mõeldud puhkeruumi riiulitel. Foto: Taavi Niittee

Nagu paljudes teistes külades, tegutseb ka Taageperas aktiivne külaselts, mis pakub ümbruskonnas tegutsevate paljude turismiettevõtete kõrval ka nii-öelda lihtinimesele võimalust koostööks ja tegutsemiseks. Üheskoos korraldatakse üritusi, käiakse ekskursioonidel ja voolitakse savi.

Taagepera külaselts asutati 2003. aastal kolme kohaliku ettevõtliku ettevõtja Kristo Ausmehe, Peeter Arro ja Indrek Valneri eestvedamisel. «Küla heakord oli vahepeal nii käest ära läinud, et tuli mõte midagi ette võtta,» rääkis praegune seltsi esimees ja külavanem Indrek Valner, kes ennast ise kummakski nimetada ei soovinud.

«Külavanemat kui sellist meil tegelikult ju polegi. Koos planeerime ja koos teeme,» jäi Valner tagasihoidlikuks. Tema sõnul olevat seltsil praeguseks jäänud ainult kaks ametlikku juhatuse liiget –  tema ja Karin Reidla, kes 20 ja 30 inimese vahele jäävat aktiivset külatuumikut ühendavad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles