Kutseõppekeskuse õpetajatele avanevad uued võimalused

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgamaa Kutseõppekeskus
Valgamaa Kutseõppekeskus Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valgamaa kutseõppekeskus osaleb Erasmus+ rahvusvahelises projektis «Teaching in the Digital Age» («Õpetamine digitaalajastul»), mis kestab kolm aastat. Kutseõppekeskuse projektijuht on kooli IT-juht ja haridustehnoloog  Eva Tšepurko. «Meie partnerkoolid on kutseõppekeskused Tšehhist, Itaaliast, Hispaaniast, Türgist ja Norrast,» täpsustas Tšepurko.

 
Projekti akronüüm on «USE IT 2″, mida saab tõlgendada kahel viisil: »Kasuta seda ka«, mis kutsub üles ka teisi õpetajaid tehnoloogiat kasutama, ning »Kasuta infotehnoloogiat ka«, mis paneb õpetajatele südamele oma lemmikuks saanud paberkonspektide ja PowerPointide kõrval hakata kasutuma ka uusimaid meetodeid.
 
Ideeks on kaasata õpetajaid kasutama digivahendeid oma igapäevases õppetöös ja luua digiõppematerjale, jagades neid partneritega. Tegevustes osalevad õpetajad hakkavad kasutama tundides nutitehnikat ja »ümber pööratud klassiruumi« võtteid. Kooli tegemisi jagatakse kõikidega projekti ajaveebis. Partnerkoolid käivad üksteisel külas ning aset leiavad IT- alased koolitused.
 
Projekt algas septembris ja haridustehnoloogi kinnitusel startis kutseõppekeskus hästi. »Augustis soetatud tahvelarvuteid kasutatakse nüüd tundides. Oli tunde, kus õpetaja rolli võtsid üle logistikaõpilased, tehes õpetajatele rakendusi, mis kontrollivad logistika termineid,« rääkis Tšepurko.
 
Kutseõppekeskuse esindaja Maarika Tikk viibis 19.–23. oktoobrini Hispaanias Alcoi linnas, kus oli esimene kohtumine koostööpartneritega. »Väga meeldiv oli kohtuda teiste koolide projektijuhtidega. Koostöö sujus suurepäraselt vaatamata rahvuste mitmekesisusele. Eesmärk on suur ja tegemisi palju, aga koostöös on kõik saavutatav,« sõnas reisilt naasnud õpetaja Tikk.
 
»Töökeel on inglise keel, kuid tore, et kutseõppekeskuse õpetajaid see ei hirmuta,« on Tšepurko rahul. »Tehtud on juba meie kooli õpetajate digipädevuste kaardistamine, teame oma tugevaid külgi, teame ka, millele peame rohkem rõhku panema. Edaspidi valmivad ka vajalikud ingliskeelsed õppematerjalid, mida praegu ei ole. Tore, et meie koolis on ingliskeelne logistikarühm, kus saame neid kohe katsetada,« usub Tšepurko projekti õnnestumisse.
 
Veebruaris külastavad kutseõppekeskuse kolm õpetajat partnerkooli Itaalias, kus neid ootavad nii kogemuste jagamine, külaskäigud IT-firmadesse kui ka koolitused. Septembris sõidavad aga järgmised õpetajad juba Norrasse oma teadmisi täiendama.
 
Järgmise aasta novembris on Valgas kõikide partnerkoolide projektijuhtide kokkutulek, mille käigus tutvustatakse välismaa külalistele Valgamaa kutseõppekeskuse moodsaid õppimisvõimalusi.
 
Projekti rahastab Erasmus+ programm ligi 20 000 euro suuruse toetussummaga. Erasmus+ on hariduse, koolituse, noorte ja spordi valdkonda käsitlev ELi programm ajavahemikuks 2014–2020 .

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles