Kunst vallutas kultuurikeskuse

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suure töö kultuurikeskuse sisekujundusel olid ära teinud kolm kunstnikku: Maigi Vähi, Jüri Freiman ja Ülla Blaasen.
Suure töö kultuurikeskuse sisekujundusel olid ära teinud kolm kunstnikku: Maigi Vähi, Jüri Freiman ja Ülla Blaasen. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

​Valga kultuurikeskus on 25. kunstikuu puhul, mis teisipäeval pidulikult alguse sai, pilgeni kunsti täis. Näituste mitmekesisus annab kinnitust, et traditsioon kogub üha jõudu.

Ovaalsaalis saab näha maakonna 45 harrastuskunstniku töid, millest igaüks oma loojale omane. Kujutatud on loodusvaateid, metsa, lilli, loomi ja inimesi. Silma jäid Tiina Saarmanni, Alventina Karpatsi ja Gerta Visteri maalid, mis kandsid sama nime, nagu tänavune kunstikuugi: «Usk. Lootus. Armastus». Kõige enam köitis aga minu pilku Jelena Topsi maal «Hobused». Esimest korda on kunstikuu näitusel Reet Ohna maaliga «Lill sügisesest aiast».

Ovaalsaali ees saab uudistada Tartu Ülikooli loodusmuuseumi rändnäitust «Läänemeri elab». Kultuurikeskuse teatrisaali fuajees on Eesti graafikakunstniku Nerva isikunäitus

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles