Selguvad tublimad ettevõtjad

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mullu pälvis parima tootmisettevõtte tiitli OÜ Combiwood.
Mullu pälvis parima tootmisettevõtte tiitli OÜ Combiwood. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valga maavalitsus, Valgamaa arenguagentuur, Valgamaa Omavalitsuste Liit ja Valgamaa partnerluskogu kuulutasid välja konkursi «Valgamaa ettevõtluse auhind 2015». Nominentide esitamise tähtaeg on 17. november.

Konkurss on tunnustab Valgamaa ettevõtjaid, kes oma hea maine ja aktiivse tegevusega on aidanud kaasa maakonna arengule. Konkursile esitatud nominentide seast valib maavanema moodustatud komisjon Valgamaa parima tootmisettevõtte, teenindusettevõtte, uustulnuka ning ettevõtluse edendaja.

Parim tootmisettevõtte kandidaadiks võib esitada ettevõtte, mis tegutsenud vähemalt kolm aastat ja mida iseloomustab stabiilsus, töötajasõbralikkus ja keskkonnateadlikkus.

Parima teenindusettevõtte kategooriasse sobib teenindusvaldkonna, sealhulgas turismiga, tegelev ettevõte, mis on tegutsenud vähemalt kolm aastat ning mida iseloomustab kõrge teenindustase, teenuste mitmekülgsus, omanäolisus ja atraktiivsus.

Parim uustulnukas on ettevõte, mis tegutsenud üks kuni kolm aastat ja loonud juurde uusi töökohti ning mille tegevust iseloomustab areng, uudsed tooted, teenused või ideed.

Ettevõtluse edendaja võib olla üksikisik, tegutsev ettevõte, kohalik omavalitsus või mittetulundusühendus, mis on aidanud kaasa ettevõtluse arengule Valgamaal.

Esmakordselt konkursi ajaloos valitakse kategooriate võitjate seast ka Valgamaa aasta ettevõtja. Komisjonil on õigus anda välja ka eriauhindu.

Nominente on oodatud esitama asutused, organisatsioonid, ettevõtted ja eraisikud. Neid saab esitada elektrooniliselt ankeedi kaudu, mis leitav maavalitsuse kodulehelt, aga ka paberil. Paberkandjal saatmise puhul paluvad korraldajad kirjeldada lühidalt nominendi tegevust, saavutusi 2015. aastal ning põhjendada, miks esitatav teie arvates tunnustust väärib. Ettepanekuid oodatakse Valga maavalitsuse postiaadressil.

Ettevõtluskonkurssi viiakse Valgamaal läbi 2008. aastast. Läbiviimist rahastab rahandusministeerium.

Konkursi võitjad eelnevatel aastatel

2014

Parim tootmisettevõte – OÜ Combiwood

Parim teenindusettevõte – A.Karuse AS

Parim uustulnuk – Naudingumaitse OÜ restoran Mr Jakob

Ettevõtluse edendaja – MTÜ Sangaste Rukkiküla

Parim turismiettevõte – AS Pühajärve Puhkekodu

Eriauhind «Maa sool» – MTÜ Maavillane

2013

Parim tootmisettevõte – AS Bacula

Parim teenindusettevõte – Kristamus OÜ Greete motell

Parim uustulnuk – OÜ Toidupada

Ettevõtluse edendaja – Tiiu Voitk

Eriauhind parima noorte algatuse eest – MTÜ VeniVidiVici

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles