Parim etleja oli Tsirguliina neiu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Maakondlikul etlejate konkursil «Koidulauliku valgel» Valga põhikoolis osales täna 21 noort luulelugejat viiest koolist. Vabariiklikule võistlusele saatis žürii Valgamaad esindama Tsirguliina keskkooli 7. klassi õpilase Mariis Fuchsi.

Noorimas vanusegrupis 5.–9. klassini astus võistlustulle 19 noort etlejat. Oma tugeva ja kõlava hääle, hea diktsiooni ja kindlameelse esitusega jäid silma Kevin Köster Ala põhikoolist, Karl-Robert Mõttus, Berit Paidra ja Kaia Taba Valga põhikoolist ja Mariis Fuchs ja Janne Hunt Tsirguliina keskkoolist ning Pipi Õun Pühajärve koolist.

Noortel etlejatel tuli tänavu lisaks Lydia Koidula luulele või proosakatkendile ette kanda luuletus Merle Jäägeri loomingust, keda tuntakse pigem nime all Merca. Tema looming on omapärane ning tema luulet on mõjutanud osalemine Eesti punkliikumises. Luuletaja ausa ja ilustamata luule pärast on teda nimetatud protestiööbikuks.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles