Uus turg veel tuure ei kogu

Taavi Niittee
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänane turupäev Tõrvas millegi erilisega silma ei hakanud. Uues asukohas kauplesid toidukaupade ja rõivastega vaid kaks müüjat.
Tänane turupäev Tõrvas millegi erilisega silma ei hakanud. Uues asukohas kauplesid toidukaupade ja rõivastega vaid kaks müüjat. Foto: Taavi Niittee/Valgamaalane

Möödunud nädalavahetusest alustati Tõrvas turul kauplemist uues asukohas. Kuigi uus turuhaldaja on tuleviku suhtes optimistlik, mõlgutasid täna turule kaupa pakkuma tulnud müüjad mõrudaid mõtteid.

Kuuldused turu asukoha muutusest lõid linnas laineid juba suvel, kui selgus, et Tõrva keskväljaku renoveerimisprojekt näeb ette turu kolimist uude asupaika. Kui aastaid kaubeldi Tõrva südameks oleva keskväljaku ääres bussipeatuse vastas, siis linnaisade tahtel anti turu valitsemine erakätesse. Uueks kauplemiskohaks sai Veski tänavas tööd alustava Mulgi turu tagaõu.

Kuigi algselt pidi kolimine aset leidma juba 1. juunil, sai see reaalselt teoks alles möödunud reedel, kui vanale turuplatsile paigaldati Eesti Vabariigi 100. sünnipäeva projekti «Hea avalik ruum» tutvustav linnainstallatsioon «Maagiline konteiner». 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles