Valga maavalitsus otsib ideid kalendri jaoks

Liisi Ploom
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne
Pilt on illustratiivne Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valga maavalitsus ootab huvitavaid ja omanäolisi ideid, mille seast välja valida maakonna 2016. aasta kalender.  Ajaraamatu valmistamisel tuleb kasutada maakonnale omaseid motiive, olgu selleks siis Valgamaa legendid, tähtpäevad, kirjandustegelased, tuntud inimesed, maakondlikud üritused või tähtpäevad.

2016. aasta kalender peab olema tutvustavaks ja kunstiliseks mälestuseks maakonnast. Kindlasti peab kalender hõlmama ka kõiki teisi kalendrile iseloomulikke kriteeriume: kuud, kuupäevad, riiklikud ja Eesti rahvakalendri tähtpäevad.

«Laske loovusel lennata, sest see on hea võimalus jutustada oma Valgamaa lugu. Peale kuupäevade ja kuude saab läbi kalendri tutvustada maakonna tavasid, pärimusi, tähtsamaid maakonna üritusi ja kõike muud, mis seostub meie kodukandiga. Tulevikus soovime seda kalendrit kinkida meie koostööpartneritele,» ütles maavanem Margus Lepik.

Konkursile esitatud idee peab olema tellijale mõistliku tootmishinnaga. Samas oodatakse  eriilmelisi, Valgamaaga seotud kalendreid. Töö tuleb maavalitsusele esitada valmis maketina või digitaalselt vormistatuna. Esitatud ajaraamat võiks olla valmistatud mõnes lihtsamini teostatavas tehnikas (papp jms).

Osaleda saavad kõik huvilised, kes soovivad anda oma panuse maakonna 2016. aasta kalendri valmimisele. «Parim piirkonna turundaja on tema enda aktiivne kogukond, kes tegutseb ja annab sellest ka teada,» lisas maavanem. «Seetõttu peame väga oluliseks kohalike tegevuste ja maakonna eripära paremat kajastamist ning miks mitte teha seda läbi Valgamaa kalendri.»

Töid hindab žürii Valga maavanema juhtimisel ja valitud võidutööst valmib Valgamaa 2016. aasta kalender. Ideede hindamisel arvestatakse nii ideed kui teostust.

Auhinnafondis on 800 euro ulatuses Piletilevi kinkekaarte: esimene koht saab 400, teine 250 ja kolmas 150 euro väärtuses kinkekaarte.

Kalender tuleb tuua/saata Valga maavalitsusse 3. detsembriks märksõnaga «Valgamaa kalender 2016». Tööle tuleb lisada autori nimi ja konkursil osaleja nõusolek autoriõigustest loobumise kohta. Juhul kui on kasutatud fotosid kolmandatest isikutest, tuleb esitada ka pildil oleva isiku nõusolek. Kõik vormid on leitavad maavalitsuse kodulehelt.

Kalendri valmimist rahastatakse rahandusministeeriumi vahenditest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles