Valga linn peab planeerijatega plaani

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linn öösel. Foto on illustreeriv.
Linn öösel. Foto on illustreeriv. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Rahandusministeerium koostöös Valga linnavalitsuse ja Eesti planeerijate ühinguga korraldab täna ja homme Valgas kahaneva asustuse planeerimise teemalise seminari.

«Rahvastiku vähenemine ja liikumine suurlinnadesse on paljudele Eesti omavalitsustele katsumus. Panustades ruumilisse planeerimisse, saab kohalikul tasandil kokku leppida, kuidas kasutada olemasolevaid vahendeid, et säilitada elanikkonna püsimine ka väljaspool suuremaid linnu,» ütles rahandusministeeriumi planeeringute osakonna juhataja Katri-Liis Ennok.

«Teiste riikide kogemustest õppides tuleb leida Eestile sobivad lahendused. Esimest korda püütakse Valga linna üldplaneeringut koostades keskenduda olukorrale, kus rahvastik vananeb ja väheneb ning teenused tõmbuvad üha koomale,» lisas Ennok.

Seminaril saab samaaegselt teha ettepanekuid nii üldplaneeringu koostamisele kui ka kujundada riiklikku ruumilise planeerimise praktikat. Seminari ja töötubade siht on teadvustada kahaneva asustusega kaasnevaid valukohti ja pakkuda välja võimalusi ning esmaseid tegevusplaane.

Üleriigiline planeering «Eesti 2030+» on seadnud arengueesmärgiks tagada elamisvõimalused Eesti igas asustatud paigas. Koostamisel olevates maakonnaplaneeringutes lepitakse kokku iga maakonna asustuse arengu põhimõtted ning teiste teemade hulgas ka maakonna keskuste võrgustik. Maakonnaplaneeringutes olevad planeerimispõhimõtted seotakse omakorda kohalike omavalitsuste üldplaneeringutesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles