Euroopa ei tohi karta

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

President Toomas Hendrik Ilves vastas Eesti Päevalehe ja Postimehe palvele kommenteerida, kuidas muudavad Euroopat 13. novembri terrorirünnakud Pariisis.

«13. novembri õhtul Pariisis ründasid terroristid Euroopat. Nad soovisid võimalikult palju ohvreid, inimesi tappa. Selle koordineeritud terroristliku rünnaku ohvrid oleme me kõik – ateistid, kristlased ja moslemid,  Euroopa põliselanikud ja pagulased. Just sellise vägivalla ja selliste terroristide eest ongi sajad tuhanded oma kodudest põgenenud.

ISIS-e terroristide eesmärk on hirmutada. Et me ei julgeks enam vastu astuda nende mujal toimepandud inimsusevastastele kuritegudele, et me loobuks kaastundest ja solidaarsusest sõjapõgenike vastuvõtmisel, et me pööraks selja hättajäänutele ja kannatanutele, et me sulguks igaüks enda piiridesse ja kardaks ulatada abikätt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles