ETK muutus COOPiks

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ETK Grupp muudab nime Coop Eestiks.
ETK Grupp muudab nime Coop Eestiks. Foto: Margus Ansu

Ligi sajand tegutsenud ETK (Eesti Tarbijate Kooperatiiv) kannab nüüd nime Coop Eesti. Tegemist on pikalt kaalutletud jõulise sammuga tulevikku, andis teada Coop Tõrva juhatuse liige Ilona Leetma.

«Coop on rahvusvaheline tarbijateühistute võrgustik, mille liige on ETK olnud 2005. aastast. Nüüd, pärast kümneaastast koostööd ühtlustame ka oma ärilise kaubamärgi, muutudes nõnda ühtsemaks sisemiselt ning paremini mõistetavaks meie rahvusvahelistele koostööpartneritele,» selgitas Leetma.

Ta selgitas, et tarbijate ühistud, mis hakkavad kandma Coopi märki, jäävad juriidiliselt tegutsema oma seniste nimede, põhikirjade ning rekvisiitidega. «Oleme jätkuvalt Eesti kapitalil tegutsevad ning eestimaalasi ja meie külalisi teenindavad ettevõtted.»

Uue nime kohta ütles juhatuse liige, et Coop on lühend sõnast «cooperative», mille eestikeelne vaste on sõna «kooperatiiv». «Seega hääldame me ka oma uue kaubamärgi nime k-ga ehk koop.»

Leetma tõdes, et ajalooliste erisuste tõttu olid ETK ühistud logode ja visuaalse identiteediga väga erinevad. Nüüd on kõikidel ühistutel sarnase kujundusega logod ning ühine katusbränd, mille all tuuaks välja kohalik nimi. Nii muutub ka Tõrva Tarbijate Ühistu Coop Tõrvaks.

«Coop´ina soovime olla rohkem rahvusvahelises koostöös. See teeb meid tugevamaks läbirääkimistel rahvusvaheliste suurkorporatsioonidega, aga samuti kohalike suurtootjate ja maaletoojatega, mis omakorda annab võimaluse pakkuda tarbijatele senisega võrreldes mitmekesisemat kaubavalikut,» lisas ta.

«Suhtleme edaspidi rohkem globaalselt, ent kaupleme jätkuvalt lokaalselt. Kui selle tulemusena hakkavad näiteks mõne rahvusvahelise suurettevõtte tooted maksma kohalikus AjaO kaupluses vähem, võidavad antud koostööst kõik,» toonitas Leetma.

Coop Eesti kuulub Euro Coop´i, mis  ühendab 4500 ühistut, 450 000 töötjat, 36 000 müügipunkti ja üle 30 miljoni kliendi. Euro Coop tegutseb 20 riigis, olles Euroopa suurim ühistute võrgustik, millesse liitunute aastane koondkäive oli möödunud aastal 76 miljardit eurot. Seda on ligi üheksa korda rohkem kui Eesti riigieelarve kogumaht.

Tõrva Tarbijate Ühistul on olnud pikaajalised ning tugevad traditsioonid. Ühistu alustas tegutsemist aastal 1910. Kokku tegutseb täna Coop Tõrva omandis kolmteist poodi.

«Coop Tõrva klientomanikud ehk ühistute liikmed toimetavad jätkuvalt kõikse-kõikse eestimaisemate ning kokkuhoidvamate kaupluste arengu nimel,» lubas Ilona Leetma.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles