Paraadil marsivad Lõuna-Eesti kaitseliitlased

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võidupüha tähistamine Valgas.
Võidupüha tähistamine Valgas. Foto: Arhiiv/Valgamaalane

Võidupüha paraadil marsivad tuleva aasta suvel Lõuna-Eesti kaitseliitlased. Lisaks on tõenäoliselt oodata mitmeid välisliitlasi, nende hulgas ka Taani kaitseväelasi.

Kaitseliidu avalike suhete osakonna juhi Tanel Rütmani sõnul on maakaitse korraldatud selliselt, et Eesti on jagatud neljaks maakaitseringkonnaks (MKR), mis mehitatud Kaitseliidu baasil, ehk siis Põhja, Kirde, Lõuna ja Lääne ringkonnaks.

«Kaitseliidu ettepanekul korraldatakse tulevased Võidupüha paraadid maakaitseringkonna oma jõududega. Ehk siis näiteks tuleval aastal on Võidupüha paraad Võrus, mis asub Lõuna maakaitseringkonnas, ning paraadil osalevad seega Kaitseliidu üksustest Lõuna MKR malevate ehk Tartu, Põlva, Võrumaa, Valgamaa ja Sakala üksused ning noorte organisatsioonid ja naiskodukaitsjad,» selgitas Rütman.

Tema sõnul plaanib Kaitseliit edaspidigi korraldada Võidupüha paraade selliselt, et paraadirivis marsivad vaid selle ringkonna üksused, kus paraad toimub. «Kus need täpsemalt toimuvad, on vabariigi presidendi otsustada, kes teadupärast tuleva sügisel vahetub. Üle-eestilised paraadid on kavas nulliga lõppevatel Eesti riigi ja Kaitseliidu aastapäevadel ehk kindlasti aastal 2018,» rääkis Rütman. 

Välisriikidest on esialgu Võrru planeeritud Läti, Leedu, Taani ja siinviibivad USA liitlasüksused.

Võidupüha eelmine paraad toimus Hiiumaal Kärdlas, üle-eelmine Valgas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles