Värsked taevased fotod Lõuna-Eestist on vaatamiseks kõigile

Taavi Niittee
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maa-ameti kaarte uudistades võib leida mõndagi põnevat.
Maa-ameti kaarte uudistades võib leida mõndagi põnevat. Foto: Maa-amet

Paar nädalat tagasi said kättesaadavaks maa-ameti kõik käesoleval aastal pildistatud ortofotod Lõuna-Eestist. Lennukilt jäädvustatud kevadisi aerofotosid oma majast, põllust, metsast või kodulinnast võivad uurida kõik, kellel piisavalt huvi ja aega.

Kümmekonna aasta eest lõi maa-amet Eestile terve maailma mõistes küllaltki haruldase internetiportaali. Tegu on geoportaaliga, mille kaudu kõigile tasuta ligipääsetavad Eesti kaardid, ortofotod, kõrgusandmed, aadressid, kohanimed ja palju muud. Nüüdseks on portaal saanud paljude ministeeriumide, omavalitsuste ja ametite igapäevaseks töökeskkonnaks.

Kuna maa-ameti üks põhiülesanne on kõikmõeldavate kaartide ja maaplaanide koostamise korraldamine, on nad võtnud endale eesmärgiks igal aastal üle pildistada vähemalt neljandiku Eesti territooriumist. See tähendab, et nüüdsest võib aerofotodelt nii mõnegi lageda maalapi asemel eest leida sinna värskelt kerkinud maja või vundamendi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles