Välja pakutud matmispaigad jäävad eelvalikusse

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mida kiiremini korjused metsa alt ära viiakse, seda kiiremini viirus metsast kaob.
Mida kiiremini korjused metsa alt ära viiakse, seda kiiremini viirus metsast kaob. Foto: Marko Saarm / Sakala

Veterinaar- ja toiduametis (VTA) kogunes 18. novembril riiklik loomatauditõrje komisjon, kus anti ülevaade seakatku leviku hetkeseisust ning arutati kohalike komisjonide tasandil tõstatud küsimusi. Arutuse all olid nii matmispaikade eelvaliku, metssigade küttimise kui seniste taudikollete likvideerimisega seoses üleskerkinud üldised küsimused.

«Üks olulisemaid meetmeid seakatku tõrjumiseks metsas on metssigade arvukuse piiramine, et vähendada võimalust haigete ja tervete loomade omavahelisteks kontaktideks ning sellega viiruse edasikandumiseks. Tänaseks on juba üle poole küttimislimiidist täidetud,» ütles veterinaar- ja toiduameti peadirektori asetäitja Olev Kalda.

«Samas tuleb tõhustada veelgi koostööd jahimeestega, et kõik riskipiirkondades kütitud metssead saaksid uuritud sigade Aafrika katku välistamiseks ja positiivse uurimistulemuse korral ka nõuetekohaselt kahjutustatud,» rõhutas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles