Kool korraldab kärajad

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Otepääl saab rada alguse gümnaasiumi juurest.
Otepääl saab rada alguse gümnaasiumi juurest. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Otepää gümnaasium tähistab kodanikupäeva koolinoorte kärajate-stiilis diskussiooniga, kus arutletakse ja otsitakse vastuseid nii globaalse maailma kui väikese Eesti ja kodukoha valupunktidele.

Eesmärk on selle aasta kodanikupäeval, 26. novembril panna noori mõtlema ja arutama teemadel, mis puudutavad meid kõiki, olgu selleks siis aina võimenduv pagulaste ja terrorismi teema või kohaliku elu probleemid.

Üritus algab kooli aulas päevakohase raadiosaatega, mille on eetriküpseks teinud abiturientidest kooliraadiorühm. Töö toimub kaheksas teemagrupis, mille moodustavad loosi tahtel õpilased 9.–12. klassini, osaleb ka õpetajate töörühm. Kõiki rühmi juhivad abituriendid. Päeva lõpuks valmib igal töögrupil ettekanne, millest vormuvad olulised teesid. Kärajaid juhib Valdur Sepp.

«Kärajad on sündmus, millel 9.–12. klasside õpilased ja nende õpetajad valmistuvad arutlema teemadel, mis kõik moel või teisel lähtuvad globaliseeruva maailma ohtudest, rõõmudest ja muredest. Loeb senisest rohkem kõik see, mis endast lähtub, eelkõige mõtteviis ja hariduslik ettevalmistus. Kärajad on julgete mõtteavalduste ja tarkade lahenduste pakkumise koht,» selgitas gümnaasiumi direktor Külle Viks.

Gümnaasiumis on direktori eestvedamisel teist aastat tavaks tähistada kodanikupäeva ja väärtustada kodanikuks olemist suurejoonelisemalt. Möödunud aastal osalesid samalaadsel diskussioonil parlamendi koalitsiooni kõikide parteide esindajad. 

Sel aastal kavandati üritust koostöös naabergümnaasiumide õpilaste esindajatega, kuid kutsutute huvi puudumisel käravad 26. novembril vaid Otepää gümnaasiumi õpilased. Üritusest valmivad nii ajalehe uudislood kui ka koolitelevisiooni saade meediaõpilaste vahendusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles